viiskovi-taivaniu-pomityly-bilia-ostrova-dvi-kytaiski-povitriani-kuli-shpyhuny

Військові Тайваню помітили біля острова дві китайські повітряні кулі-шпигуни

 • 34040 переглядiв

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що дві китайські повітряні кулі-розвідники перетнули серединну лінію Тайванської протоки, рухаючись на схід на висоті 8,2 км, після чого зникли. Крім того, військові острова помітили поблизу шість китайських літаків і два кораблі.

Дві повітряні кулі-шпигуни Китаю перетнули серединну лінію Тайванської протоки за минулу добу біля Тайваню. Про це повідомило оборонне відомство острова, передає УНН.

Деталі

За оцінкою тайванського оборонного відомства – кулі перебували на висоті близько 8,2 км. Вони продовжили рух Схід і пізніше зникли. Тайванські військові також повідомляли про появу біля острова повітряної кулі з боку КНР 8 грудня.

Крім того, минулої доби армія Тайваню зафіксувала в районі острова шість літаків і два кораблі Китаю. Один із літальних апаратів - протичовновий літак Y-8 - перетнув серединну лінію тайванської протоки на захід від острова.

Довідка

Тайвань є самоврядним островом з демократично обраною Національною асамблеєю. Однак Китай все ще вважає цю територію своєю і погрожував застосувати силу, якщо влада Тайваню офіційно оголосить острів окремою державою. Лінія, яку перетнули, є свого роду неофіційним кордоном між Китаєм і Тайванем у Тайванській протоці.

Тайванський пілот, завербований КНР, намагався викрасти військовий гвинтокрил Chinook 12.12.23, 14:45

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США заявили, що пуск ракети КНДР підриває регіональну безпеку

     • 25879 переглядiв

    Литва закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС

     • 30339 переглядiв

    Spotify офіційно припинив роботу в Росії – ЗМІ

     • 35824 переглядiв

    Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

     • 30846 переглядiв