viiskovi-administratsii-skasuvaly-sumnivnykh-tenderiv-na-sotni-milioniv-hryven-odeshchyna-v-triitsi-lideriv

Військові адміністрації скасували сумнівних тендерів на сотні мільйонів гривень: Одещина – в трійці лідерів

 • 45326 переглядiв

Члени робочих груп разом із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю аналізували і блокували недолугі тендери, щоб повернути гроші в бюджет для більш раціональних витрат. Тернопільська та Одеська області стали лідерами з економії коштів.

Восени при обласних військових адміністраціях запрацювали робочі групи "Прозорість та підзвітність". Члени робочих груп разом із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю аналізували і блокували недолугі тендери, щоб повернути гроші в бюджет для більш раціональних витрат. За кілька місяців діяльності робочі групи запобігли нераціональному використанню коштів за закупівлями на сотні мільйонів гривень, передає УНН.

Деталі

У лідерах – Тернопільщина, де робоча група із забезпечення прозорості та підзвітності скасувала тендерів на 307 млн грн. З 10 жовтня по 15 грудня члени робочої групи здійснили моніторинг 158 відкритих торгів, скерували 43 листи установам, в яких виявили порушення щодо тендерних закупівель.

На другому місці – Одеська область. Загалом, робоча група при ОВА відмінила тендерів на 169 млн грн: тендери з придбання дороговартісного програмного забезпечення, ремонти доріг, реконструкцію стадіону. Попередили члени робочої групи також закупівлю іспанських платанів, какао на майже півмільйона та цукерок на 795 тисяч гривень.

Вказані тендери робоча групи при ОВА визнала непотрібними, віддавши перевагу фінансуванню Збройних сил.

На третьому місці - Черкаська ОВА. За результатами моніторингу робочій група із забезпечення прозорості та підзвітності вдалося запобігти витратам на понад 152 млн грн за процедурами закупівель, проведеними з порушеннями, через розірвання 93 договорів, а також через скасування 35 процедур закупівель.

Чималу суму грошей зекономили члени робочої групи при Херсонській ОВА (понад 50 млн грн), при Житомирській ОВА (32 млн грн), при Вінницькій ОВА (27 млн грн), при Івано-Франківській ОВА (понад 20 млн грн), при Запорізькій ОВА (майже 18 млн грн), при Сумській ОВА (14 млн грн), при Чернівецькій ОВА (8,8 млн грн).

Пришвидшення процесу, оптові ціни, доставка свіжих продуктів – підприємець про ініціативу Міноборони проводити тендери без посередників20.12.23, 09:41

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Повісток у “Дії” не буде ніколи - Федоров

     • 32611 переглядiв