viiskova-parasolka-nato-mohla-b-zakhystyty-neokupovanu-chastynu-ukrainy-tse-chastyna-vyhrashnoi-stratehii-bzhezinskyi

Військова "парасолька" НАТО могла б захистити неокуповану частину України, це частина виграшної стратегії – Бжезінський

 • 24980 переглядiв

Військова "парасолька" НАТО може поширитися на неокуповану Україну в рамках виграшної стратегії. Крім того, учасники дискусії в Атлантичній раді підтримали пришвидшення військової допомоги Україні, зазначивши, що це необхідно для запобігання ймовірного поширення конфлікту на територію Польщі. Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен раніше зазначав, що Україна могла б вступити до НАТО до закінчення війни - без тимчасово окупованих територій.

Стандарти п’ятої статті НАТО, яка вимагає від членів альянсу стати на захист свого союзника – це єдине, що президент рф путін "поважає і розуміє", тому шлях до членства в НАТО є частиною виграшної стратегії для України та для всього альянсу, вважає колишній заступник помічника міністра оборони США з питань Європи та НАТО Ян Бжезінський. Його колеги, під час дискусії в Атлантичній раді, закликали пришвидшити військову допомогу Україні, а також зауважили, що без цієї допомоги доведеться зіткнутися з російськими загарбниками у Польщі. Про це передає УНН із посиланням на Голос Америки.

Деталі

На думку Бжезінського, "парасолька НАТО" могла б поширитись на неокуповану частину України, навіть до момента повного звільнення частини, що нині захоплена російською армією, оскільки єдине, що президент росії путін "поважає і розуміє" – це стандарти п’ятої статті НАТО, яка вимагає від членів альянсу стати на захист свого союзника. Раніше таку заяву зробив колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, за оцінками якого, Україна може приєднатися до НАТО до закінчення війни з росією й без тимчасово окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній держсекретар США Генрі Кісінджер помер у віці 100 років

Водночас старша наукова співробітниця Гудзонського інституту Ребекка Генрікс, закликала ще до ймовірного вступу України до НАТО забезпечити їй можливість вести війну так, наче вона вже членом НАТО.

Дозвольмо Україні вести цю війну так, як це робили б ми! (…) Іншими словами, Україна повинна набути перевагу у повітрі, отримати безпілотники більшого радіуса дії, пришвидшити отримання F-16

– наголосила Генрікс.

Про те, що зброя є ключовим питанням, наголосив під час дискусії також колишній посол США в України, директор Євразійського центру Атлантичної ради Джон Гербст.

За його словами, якщо Захід не допоможе Україні перемогти російських загарбників в Україні, то зіткнутися з росіянами доведеться у Польщі, а це означає втрату американських життів. Тому, наголошує аналітик, допомогти Україні перемогти Путіна – це життєво важливий інтерес Сполучених Штатів. Гербст також нагадав, що у попередніх війнах у Європі було втрачено понад 800 000 американських життів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога Україні зміцнює оборонно-промислову базу США – Пентагон

Ігор Тележніков

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві негода встановила рекорд

     • 60609 переглядiв

    У Кривому Розі чутні вибухи - ЗМІ

     • 26860 переглядiв

    "Цілі незмінні" - Ігнат про нічну російську атаку дронів

     • 31154 переглядiв