vidpovidalnist-za-khakersku-ataku-na-kyivstar-vzialj-na-sebe-rosiiske-uhrupovannia-clesse

Відповідальність за хакерську атаку на "Київстар" взяло на себе російське угруповання - CБУ

 • 36557 переглядiв

В атаці на українську мобільну мережу "Київстар" звинувачують російську хакерську групу; послуги відновлюються, СБУ проводить розслідування.

 Відповідальність за вчорашню атаку на мобільний оператор  "Київстар" взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Сьогодні планують розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету "Київстар".  Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності.

- вказали в СБУ.

Деталі

Через атаку цифрова інфраструктура "Київстару" зазнала завдано критичних уражень.  Як повідомляється, відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу.

Кіберфахівці Служби безпеки України та спеціалісти "Київстару" у взаємодії з іншими державними органами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки.  За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету

- йдеться у повідомленні СБУ у Telegram.

Нагадаємо

Через технічний збій у Київстарі абоненти мережі втратили доступ до мобільного зв’язку та інтернету. "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою. СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на "Київстар", підозрюючи в причетності до неї росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збій в роботі Київстар: в частині регіонів України не працюють системи сповіщення про повітряну тривогу

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічну атаку рф у Києві затопило підземний перехід

     • 72897 переглядiв

    Очаків уночі зазнав ворожих артилерійських ударів - ОВА

     • 36413 переглядiв

    Нікополь двічі за ніч зазнав ворожих атак - ОВА

     • 35544 переглядiв