vidplata-kitayu-za-torgovi-rishennya-zakhodu-zavdast-udaru-po-zelenikh-tsilyakh-yes-bloomberg

Відплата Китаю за торгові рішення Заходу завдасть удару по "зелених цілях" ЄС - Bloomberg

 • 770654 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Китай заявив, що обмежить експорт критично важливих корисних копалин, і це рішення вдарить по секторах, ключових для зусиль ЄС з декарбонізації. Це відповідь Китаю на західні спроби відвести ланцюжки поставок від проблемних торгових партнерів, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Китай є найбільшим світовим виробником галію та германію, двох мінералів, щодо яких в країні наступного місяця введуть обмеження на експорт. Ці копалини мають важливе значення для напівпровідникової, телекомунікаційної та електромобільних галузей ЄС, адже Європа отримує 71% галію і 45% германію саме з Китаю.

На цей крок китайці пішли через кілька тижнів після того, як ЄС оприлюднив свою нову економічну стратегію, яка прагне нового нагляду за експортом критичних технологій і може стримувати вихідні інвестиції в ім’я національної безпеки.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель наступного тижня вирушить до Пекіна, аби зустрітись з китайськими офіційними особами. Таким чином в ЄС намагатимуться врегулювати відносини.

Довідково

Декарбонізація це комплекс заходів з обмеження масштабів або темпів глобального потепління і пов'язаних з цим наслідків. Оскільки велика частина викидів парникових газів припадає на викопне паливо, курс на декарбонізацію направлений на відмову від нафти, газу і вугілля, стимулюючи в свою чергу використання 100% поновлюваних джерел енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї запрацювала найбільша у світі гідросонячна електростанція

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Над Сумщиною знищили ворожий "шахед"

     • 667965 переглядiв