vidnovyty-normalnu-robotu-zaes-bez-kakhovskoho-vodoskhovyshcha-bude-duzhe-vazhko-eks-holova-diiar

Відновити нормальну роботу ЗАЕС без Каховського водосховища буде дуже важко - екс-голова ДІЯР

 • 24407 переглядiв

Без Каховського водосховища відновити нормальну роботу Запорізької атомної електростанції після деокупації буде дуже складно через недостатню кількість води для охолодження та виробництва електроенергії для всіх енергоблоків.

Відновити роботу після деокупації Запорізької АЕС без Каховського водосховища буде складно, адже води для охолодження усіх блоків просто не вистачатиме.

Про це повідомив під час брифінгу в Медіацентрі України Григорій Плачков, колишній голова Державної інспекції ядерного регулювання, передає кореспондент УНН.

Без Каховського водосховища, буде дуже важко відновити роботу АЕС, тому що води для охолодження та вироблення електроенергії буде не вистачати для всіх енергоблоків

- каже Плачков.

За його словами, росіяни зроблять усе, щоб ми не могли її експлуатувати одразу.

"В них одна із ідей, зробити так, щоб або ми цю станцію будемо дуже довго ремонтувати, або не зможемо її повернути до комерційної експлуатації" - додав він.

Нагадаємо

У Каховське водосховище знову почала прибувати вода. За останніми супутниковими знімками видно, що значна частина раніше висушеної території колишнього водосховища зараз покрита водою.

Кількість жертв атаки рф на Одещину зросла до 511.04.24, 13:19

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС конфіскував майно ексміністра освіти табачника

     • 21468 переглядiв