vidnovlennia-okhmatdytu-za-zavyshchenymy-tsinamy-moz-zvernulos-do-pravookhorontsiv-dlia-provedennia-dodatkovykh-perevirok

Відновлення "Охматдиту" за завищеними цінами: МОЗ звернулось до правоохоронців для проведення додаткових перевірок

 • 28800 переглядiв

Міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронних органів для додаткових перевірок тендеру на відбудову 'Охматдиту'. Міністр Віктор Ляшко пообіцяв максимальну прозорість процесу та щоденні публічні звіти про витрати.

На тлі скандалу щодо відновлення "Охматдиту" за завищеною ціною, Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову лікарні. Про це написав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Деталі

Як зазначив Ляшко, 19 липня "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", узгодивши критерії оцінювання та методичні рекомендації оцінювання конкурсних пропозицій з Охматдитом, оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі Сучасного лікувально-діагностичного комплексу, який був пошкоджений внаслідок ракетного удару рф.

На території "Охматдиту" завершили аварійно-рятувальні роботи: двоє загиблих та 32 поранених09.07.24, 11:40

За результатами проведення тендеру з пропозиціями на участь в проведені поточного ремонту вийшло 17 будівельних компаній України, 14 з яких з’явились для проведення конкурсу. Кожен учасник оцінювався за 5 критеріями: співбесіда, оцінка персоналу, оцінка матеріально-технічної бази, досвід, цінова пропозиція. Деякі компанії були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження

 - повідомив Ляшко.

За його словами, на підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих учасниками конкурсу документів робочій групі НДСЛ "Охматдит" рекомендували обрати переможцем конкурсу ТОВ "Буд-технолоджі", про що було публічно повідомлено керівником лікарні.

Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи. Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок. Зі свого боку хочу ще раз підкреслити, що я особисто і моя команда робимо все, аби процес був абсолютно прозорий

- додав Ляшко.

Міністр також запросив всіх охочих завтра в "Охматдит", де він буде присутній разом з керівництвом Охматдиту та Фонду, щоб поставити всі питання.

Ми не просто відбудуємо Охматдит, а обов'язково зробимо його ще кращим, потужнішим та сучаснішим. Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші. Ми за максимальну прозорість і підзвітність

- резюмував Ляшко.

Нагадаємо

ТОВ "Буд-технолоджі" було визначено переможцем тендеру від БО "Благодійний фонд "Охматдит" на ремонтні роботи корпусу лікарні, що постраждав від ракетного удару у липні. Ця компанія була однією із найдорожчими пропозиціями відбудови.

Український уряд виділив 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи в дитячій лікарні "Охматдит"

А українці за 22 години зібрали на відбудову "Охматдиту", який атакувала росія, 250 мільйонів гривень.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі