vidnovlennia-kyivshchyny-kravchenko-rozpoviv-yak-v-irpeni-tryvaie-vidbudova-zruinovanoho-rosiianamy-pryvatnoho-sektoru

Відновлення Київщини: Кравченко розповів, як в Ірпені триває відбудова зруйнованого росіянами приватного сектору

 • 12642 переглядiв

В Ірпені відновлюють приватний сектор, зруйнований російською агресією. На вул. Багірова будують 42 нові будинки, роботи виконані на 67%. Проект фінансується з обласного бюджету та за підтримки міжнародних організацій.

В Ірпені Київській області навпроти ЖК "Ірпінські липки" зводять повністю нові будинки за 42 адресами, замість тих, які були зруйновані внаслідок російської агресії . На сьогодні роботи виконані на 67%. Про це у вівторок повідомив голова ОВА Руслан Кравченко, передає УНН.

Триває відбудова приватного сектору в Ірпені по вул. Багірова. Це будинки навпроти ЖК "Ірпінські липки", які були зруйновані внаслідок російської агресії. Наразі тут зводять повністю нові будинки за 42 адресами. Площа будинків – від 70 до 180 м2. На сьогодні роботи виконані на 67%

- написав Кравченко у Facebook.

За його словами, вже зведено фундаменти та стіни практично усіх будинків, у більше ніж половині – встановили покрівлю, віконні та дверні блоки. Крім того, у половині будинків утеплили фасади та завершили їх оздоблення.

В більшості осель вже облаштували внутрішні інженерні мережі, наразі тривають роботи із влаштування зовнішніх мереж.

Приватний сектор відбудовують комплексно. Йдеться не лише про відновлення осель, а і будівництво інженерних мереж та капітальний ремонт вул. Багірова. Вже повністю облаштували водопостачання та каналізацію.

"Роботи виконуються коштом обласного бюджету Київської області. Водночас до проєкту долучилися міжнародні організації. УВКБ ООН надало частину будівельних матеріалів, а фонд "Global Empowerment Mission" допомагає із заміною вікон та дверних блоків", - розповів голова ОВА.

Як вказав Кравченко, це другий етап відновлення цього приватного сектору. До цього Київська обласна військова адміністрація капітально відремонтувала приватні будинки за 36 адресами.

Постійно контролюємо якість робіт та терміни їх виконання. Від усіх підрядників вимагаю максимально прискорити виконання робіт. Кожен етап робіт під контролем фахівців з технагляду, щоб все відповідало найвищим стандартам. Розумію, як важливо для людей, які втратили свої оселі, нарешті повернутися додому. Робимо все можливе, щоб це сталося якнайшвидше

- наголосив Кравченко.

8 громад Київщини отримали 12 шкільних автобусів від іноземних партнерів04.08.24, 12:41

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 56771 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 61186 переглядiв

Новини по темі

Екскерівника Рівненського ТЦК знову взяли від варту

 • 12147 переглядiв