ukenru
vidkosili-vid-armiyi-15-osib-na-poltavschini-proshtrafivsya-viyskkomat

"Відкосили" від армії 15 осіб: на Полтавщині проштрафився військкомат

 • 35100 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Військова прокуратура Полтавського гарнізону притягла до адміністративної відповідальності військового комісара та його заступника, з вини яких від проходження обов'язкової військової служби ухилились 15 осіб. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, передає УНН.

“Котелевський районний суд Полтавської області 19 вересня призначив покарання за адміністративне правопорушення майору армії, заступнику військового комісара Котелевського райвійськкомату Полтавської області, а 26 вересня 2018 року — підполковнику, військовому комісару цього ж РВК, у вигляді максимального штрафу у розмірі 285 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4845 гривень) кожному”, — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейд в столичному клубі: 32-х осіб забрали у військкомат

У вересні 2018 року до суду було скеровано 2 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення військовим комісаром Котелевського РВК Полтавської області та його заступником за ч. 2 ст. 172-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недбале ставлення військової службової особи до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду).

Установлено, що вказані військові службові особи недбало віднеслись до виконання своїх службових обов’язків, а саме: під час відбору військовозобов’язаних для направлення на навчальні збори не перевірили наявність довідок про проходження обов’язкового медичного огляду та не дослідили питання щодо потреби у військово-облікових спеціальностях останніх.

В подальшому такі дії керівників Котелевського військкомату призвели до не прийняття 15 військовозобов’язаних до військової частини, куди вони були направлені.

За виявленими фактами правопорушень військовою прокуратурою Полтавського гарнізону Центрального регіону України були складені та направлені до суду відповідні адмінпротоколи.

Нагадаємо, 8 травня у Києві поліція затримала у столичному хостелі п'ятьох чоловіків призовного віку, відібрала у них паспорти і відвезла у військкомат.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП