vidbudova-kyivshchyny-kravchenko-pereviryv-roboty-z-vidnovlennia-dvokh-bahatopoverkhivok-poshkodzhenykh-rosiianamy

Відбудова Київщини: Кравченко перевірив роботи з відновлення двох багатоповерхівок, пошкоджених росіянами

 • 10770 переглядiв

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко проінспектував відбудову двох багатоповерхівок у Василькові, пошкоджених російськими окупантами. Роботи виконані на 80%, будинки планують ввести в експлуатацію восени 2024 року.

На Київщині продовжують відновлювати зруйновані російськими окупантами будинки. Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко у Василькові проінспектував хід відбудови двох багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок російської агресії. Про це він написав у Facebook, передає УНН.

Це багатоквартирні будинки. Їх відновлюємо коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником є Київська ОВА. Від підрядників вимагаю якісної роботи та ефективного використання коштів. Це також і вимога суспільства. І маємо забезпечити прозору та чесну відбудову, щоб ті, хто через окупантів втратив своє майно, своє житло, швидше могли повернутися до осель

- розповів Кравченко.

Перший об’єкт – просп. Київський шлях, 52 (колишня вул. Декабристів).

Десятиповерховий будинок на 120 квартир. Тут мешкали понад 200 людей. 

Відновлення стартувало восени 2023 року. Наразі роботи вже виконані на 80%. Утеплили горища та стіни, замінили вікна в трьох під’їздах, пошпаклювали перший під’їзд. Роботи тривають – утеплюють лоджії, цоколь, шпаклюють ще 2 під’їзди. 

"Поспілкувався з мешканцями будинку. Вони мали певні зауваження щодо вікон на горищах. Доручив оперативно зібрати всі скарги та постійно комунікувати з людьми. Всі роботи ведуться згідно з розробленою проєктно-кошторисною документацією. Це постійно контролює технагляд. Якщо у підрядника є відхилення від проєкту – акти не закриваються, гроші не сплачуються, поки всі недоліки не будуть виправлені. І мешканці мають це знати!" – наголосив Руслан Кравченко.  

Другий об’єкт – просп. Київський шлях, 46.

Тут капітально ремонтують п’ятиповерхівку на 60 квартир. До війни тут мешкали 120 людей.  

Відновлення розпочали восени 2023 року. Роботи також виконані на 80%: підсилили стіни, замінили перегородки, відремонтували балкони. Також замінили вікна та двері, завершили оздоблення двох під’їздів, утеплили горище, відремонтували покрівлю. Наразі завершують утеплення фасаду, цоколя, оздоблення ще двох під’їздів та ремонт у низці квартир.

Обидва будинки планується ввести в експлуатацію вже восени цього року. 

6 дитбудинків сімейного типу Київщини отримали нові автівки19.08.24, 16:22

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ще шістьох дітей з родинами врятували з російської окупації

     • 14460 переглядiв

    рф обстріляла три села на Чернігівщині: 9 вибухів за добу

     • 16467 переглядiв