ukenru
vidalili-iz-chervonogo-spisku-velika-britaniya-dozvolila-vyizd-gromadyanam-11-krayin

Видалили із червоного списку: Велика Британія дозволила в'їзд громадянам 11 країн

 • 17481 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Велика Британія видалила 11 країн з червоного списку і дозволила їх громадянам в'їзд. Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Відзначається, що в список включені Ангола, Ботсвана, Есватіні, Лесото, Малаві, Мозамбік, Намібія, Нігерія, Південна Африка, Замбія і Зімбабве.

Червоний список був повторно введений в кінці листопада в якості запобіжного заходу після появи варіанту Омікрон.

Але міністр охорони здоров'я Саджид Джавід сказав, що вірус поширився настільки широко, що правила більше не мають особливого сенсу.

"Тепер, коли у Великій Британії існує місцева передача Омікрону, а Омікрон так широко поширився по всьому світу, Червоний список подорожей став менш ефективним для уповільнення вторгнення Омікрону з-за кордону", - сказав він парламенту.

У даний час всі прибулі до Великої Британії з країн, включених в червоний список, повинні самоізолюватися в попередньо заброньованому, затвердженому урядом готелі протягом 10 днів.

Вони також повинні пройти тести на Covid протягом 48 годин з моменту відправлення до Великої Британії і тести на ПЛР протягом двох днів з моменту прибуття.

Деякі прибулі вже заплатили тисячі фунтів за проживання в схвалених урядом карантинних готелях, і були скарги на безладну організацію і неїстівну їжу під час їх перебування.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що у Великій Британії підвищили рівень небезпеки після швидкого зростання кількості зареєстрованих випадків нового штаму коронавірусу - Omicron. Загальна кількість випадків штаму Omicron в країні зросла до 3 137.

Пізніше стало відомо, що в країні зареєстрували перший випадок смерті людини, яка заразилася штамом коронавірусу Omicron.

Додамо

У листопаді в Південній Африці виявили новий штам коронавірусу - B. 1.1.529. 26 листопада Всесвітня організація охорони здоров'я назвала цей штам грецькою буквою Omicron. Omicron вже зафіксували в 57 країнах: в деяких європейських, в Австралії, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Північній і Латинській Америці.

Українські Національні Новини

Здоров'я