ukenru
vid-ukrzaliznitsi-vimagayut-rozkriti-obstavini-provedennya-skandalnogo-kharchovogo-konkursu-intersiti-vr

Від "Укрзалізниці" вимагають розкрити обставини проведення скандального харчового конкурсу "Інтерсіті" - ВР

 • 18468 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Нардеп від фракції "Слуга Народу" Микола Тищенко скерував депутатське звернення на ім'я в.о. Голови правління АТ "Укрзалізниця" Желько Марчеку із вимогою прояснити ситуація стосовно скандального конкурсу УЗ щодо обрання постачальника послуг харчування для пасажирів "Інтерсіті", передає УНН.

Йдеться про конкурс, який був оголошений ще наприкінці минулого року.

Із самого початку відбіркового процесу учасники конкурсу заявили про грубі порушення законодавства, унаслідок чого процедура була заблокована рішенням суду. 

До того ж, ЗМІ з'ясували, що окремим учасникам конкурсної процедури умови її проведення були відомі заздалегідь, до офіційного оголошення. Йшлося про компанію - ТОВ "Санфініті", яка до цього ніколи раніше участі у виконанні держаних замовлень такого масштабу не брала.

Згодом, стало відомо, що представників компанії "Санфініті" інкогніто проводили на станцію потягів "Інтерсіті" для проведення замірів вагонів. І все це відбувалося за сприяння заступника голови конкурсної комісії В’ячеслава Горбатко саме у той період коли конкурс було взагалі заблоковано рішенням суду.

У січні, на хвилі скандалу, в УЗ повідомили про створення нової конкурсної робочої групи, яка нібито мала б довести розпочатий конкурс до логічного завершення, усунувши усі раніше допущенні порушення. Однак, в "Укрзалізниці" вже майже місяць приховують інформацію стосовно роботи цієї робочої групи і не повідомляють її склад. Відповідний запит на інформацію УНН скерував ще 18 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В "Слузі народу" готові утворити ТСК з розслідування корупційних конкурсів "Укрзалізниці"

Тож, у ситуацію вже втрутилися народні депутати.

Транспортний комітет ВР запланував розгляд питання стосовно харчового конкурсу УЗ на своєму засіданні. 

А заступник голови Комітету Микола Тищенко скерував депутатське звернення на ім'я в.о. Голови правління АТ "Укрзалізниця" Желько Марчеку. У ньому нардеп вимагає "надати повну і детальну інформацію про обставини проведення конкурсної процедкури постачання послуг харчування для пасажирів Інтерсіті".

Як писав УНН, раніше Горбатко відмовився пояснити ситуацію із їжею для пасажирів "Інтерсіті". 

Українські Національні Новини

Економіка