vid-ukrainy-na-olimpiadu-yidut-shist-sportsmeniv-z-kyivshchyny-chetvero-z-nykh-predstavliaiut-brovary

Від України на Олімпіаду їдуть шість спортсменів з Київщини. Четверо з них представляють Бровари

 • 13346 переглядiв

З шести спортсменів з Київської області, які захищатимуть честь України на Олімпійських іграх в Парижі, четверо представлятимуть Бровари. Про це повідомив начальник відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради Дмитро Рожков в коментарі УНН.

За словами Рожкова, є варіант, що Бровари представлятимуть навіть п’ять спортсменів.

"Остаточний склад олімпійської збірної України буде затверджений 7 липня. І хтось може відібратися по світовому рейтингу. Зокрема, такий шанс, хоч і не надто великий, є у багатоборки Юлії Лобан.

А поки що точно Бровари представлятимуть Артур Фельфнер – метання спису, Людмила Оляновська – спортивна ходьба, Аліна Грушина (Акобія) – вільна боротьба та боксер у надважкій ваговій категорії Дмитро Ловчинський", - розповів Дмитро Рожков.

Представник міської ради зазначив, що усі спортсмени нині перебувають за кордоном на фінальному етапі підготовки до Олімпійських ігор, урочисте відкриття яких відбудеться 26 липня.

Хоча, Артур Фельфнер ще встигне виступити на етапі Діамантової ліги.

Рожков додав, що від всіх спортсменів очікують гарних виступів, розраховують на медалі. А для Броварів – це велика честь, що їхнє місто представляють чотири атлети.

"Я, як колишній спортсмен, як майстер спорту і чемпіон України, розумію, що для кожного спортсмена просто потрапити на Олімпійські ігри - це вже величезне досягнення. Адже це найбільш рейтингові змагання планети, які відбуваються раз на чотири роки, і там виступають кращі з кращих.  

І якщо брати до уваги склад всієї збірної, і що від нашої громади чотири атлети потрапили на Ігри, зрозуміло, що це круто і це вершина. Це показує рівень наших тренерів та спортсменів.

Якщо проаналізувати, то, взагалі, на кожних Олімпійських іграх від Броварів обов’язково виступають декілька спортсменів", - підсумував Дмитро Рожков.

Додатково

У Броварах свої перші кроки у спорті робили багато відомих українських спортсменів, які неодноразово ставали чемпіонами та призерами найпрестижніших змагань.

Зокрема, випускниками Броварського училища олімпійського резерву є олімпійський чемпіон, ексчемпіон світу з боксу у надважкій ваговій категорії за версіями WBO, WBA, IBF, IBO Володимир Кличко, бронзовий призер Олімпіади в Атланті у штовханні ядра Олександр Багач, ексчемпіонка світу у бігу на 100 та 200 метрів Жанна Пінтусевич-Блок.

У Броварах народився та проживає багаторазовий чемпіон Європи та світу з плавання, ексрекордсмен світу на дистанції 50 метрів брасом Олег Лісогор.

Також у Броварах проживає і займається тренерською діяльністю колишній чемпіон світу з боксу у напівсередній вазі за версією WBA Юрій Нужненко.

Україна здобула ще дві олімпійські ліцензії на боротьбу в Парижі-2024 28.06.24, 00:53

Захар Подкидишев

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві через спеку знову обмежено рух вантажівок

     • 30347 переглядiв

    Дніпропетровщина: знищено ворожий дрон-розвідник

     • 21332 переглядiв