ukenru
vid-detinizatsiyi-spirtovoyi-galuzi-derzhava-otrimaye-priblizno-5-6-mlrd-grn-t-kutoviy

Від детінізації спиртової галузі держава отримає приблизно 5-6 млрд грн — Т.Кутовий

 • 7170 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. У випадку, якщо ситуація з детінізації спиртової галузі стабілізується, держава отримає приблизно 5-6 млрд грн. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінагрополітики.

“За 4 місяці відбулася колосальна детінізація, а це в грошах для держави відповідає приблизно 5-6 млрд гривень на рік, якщо ця ситуація стабілізується”, — сказав Міністр під час засідання Кабінету Міністрів України.

Зокрема, Т. Кутовий зазначив, що всього за чотири місяці кількість працюючих заводів корпорації була збільшена з 12 до 20. Разом з тим, заводи, на яких здійснювався випуск контрафактного спирту, були зупинені.

Водночас, міністр прокоментував проект ЗУ “Про демонополізацію та впровадження ринкових засад функціонування спиртової галузі”, зазначивши, що це перший склад Кабінету Міністрів, який проголосував і підтримав закон про демонополізацію галузі і її приватизацію.

"Коли детінізація буде фактично закріплена, держава почне отримувати реальні кошти. Обсяги, можливі надходження від приватизації, як уже неодноразово розрахунки робилися аналітиками, це — від 200 до 400 млн доларів”.

Українські Національні Новини

Економіка