ukenru
vibori-prezidenta-rumuniyi-za-danimi-ekzit-poliv-lidiruye-yokhannis-i-denchile

Вибори президента Румунії: за даними екзит-полів лідирує Йоханніс і Денчіле

 • 12474 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У неділю, 10 листопада, в Румунії пройшов перший тур президентських виборів. За попередніми результатами соціологічних опитувань до другого туру виходить діючий президент Клаус Йоханніс і екс прем'єр-міністр Віоріка Денчіле, передає УНН з посиланням на DIGI24 і Newsweek.

За даними екзит-полу, проведеного Румунським інститутом оцінки і стратегії (IRES), за Клауса Йоханніса чинного президента, якого підтримує Партія націонал-лібералів (PNL) проголосували 38,7% виборців, за Віоріка Денчіле, колишнього прем'єр-міністра від Партії соціал-демократів (PSD) - 22%, за кандидата від політичної сили USR-PLUS Дана Барну - 16%, за кандидата від Альянсу лібералів і демократів ALDE і партії Pro Romania Мірчу Диякону - 8,2%.

Згідно з дослідженнями CURS-AVANGARDE, на замовлення телеканалу DIGI24 Йоханніс і Денчіле виходять у другий тур з результатами 39% і 22,5%.

Другий тур президентських виборів відбудеться 24 листопада.

Відзначимо, що напередодні в Румунії уряду соціал-демократів оголосили вотум недовіри.

Як повідомляв УНН, новим прем'єр-міністром замість Віорики Денчіле призначений лідер пропрезидентської партії націонал-лібералів Людовик Орбан.

Українські Національні Новини

Новини Світу