ukenru
viborchi-dilnitsi-u-rosiyi-likviduvali-z-mirkuvan-bezpeki-klimkin

Українські виборчі дільниці у Росії ліквідували з міркувань безпеки

 • 11624 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Проведення виборів президента України на території Росії є небезпечним для виборців, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МЗС.

"Проводити вибори на території країни агресора і окупанта є апріорі дуже проблематичним кроком. У випадку ж із Росією це було б іще й украй ризиковано", - написав міністр, коментуючи рішення Центрвиборчкому про ліквідацію п’яти виборчих дільниць на території Росії.

За словами Клімкіна, ФСБ та інші російські інституції намагатимуться вплинути на українські вибори на своїй території.

"Нас турбує передусім безпека українських громадян, які попри адміністративний і пропагандистський тиск все-таки наважаться стати членами виборчих комісій чи й просто прийти на вибори", - наголосив міністр.

За його словами, згідно з опитуваннями 56% населення Росії погано ставиться до України, і МЗС не може гарантувати, що в день виборів не буде влаштовано провокацій проти українських виборців та дипломатів.

"Крім того, можна не сумніватися, що всі, хто візьме участь у голосуванні, обов'язково опиняться під ковпаком ФСБ і ризикують у найближчий час стати жертвами репресій", - додав Клімкін.

Нагадаємо, 31 грудня Центральна виборча комісія України ліквідувала 5 дільниць для голосування в Російській Федерації.

Українські Національні Новини

Політика