ukenru
vertolit-ingenuity-zrobiv-somiy-polit-na-chervonu-planetu

Вертоліт Ingenuity зробив сьомий політ на Червону планету

 • 18725 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Вертоліт Ingenuity американського космічного агентства NASA зробив сьомий політ на Марсі. NASA опублікувало чорно-біле фото, зроблене дроном у Twitter, передає УНН.

Деталі

Політ став другим в рамках демонстраційного етапу місії Ingenuity, і за 62,8 секунди пролетів приблизно 106 метрів на південь до місця посадки.

Цитата

"Вертоліт Ingenuity за 62,8 секунди пролетів приблизно 106 метрів на південь до місця посадки. Ingenuity також зробив нову чорно-білу навігаційну фотографію під час польоту", - повідомляє NASA в Twitter.

Another successful flight #MarsHelicopter completed its 7th flight and second within its operations demo phase. It flew for 62.8 seconds and traveled ~ 106 meters south to a new landing spot. Ingenuity also took this black-and-white navigation photo during flight. pic.twitter.com/amluVq9wbb

- NASA JPL (@NASAJPL) June 8, 2021

Нагадаємо

22 травня відбувся шостий політ на Марсі вертольота Ingenuity. Зазначалося, що політ супроводжувався технічними збоями, але апарат в цілому виконав поставлене завдання.

Довідка

Створення вертольота обійшлося у 80 млн доларів. Він був доставлений в кратер Езеро 18 лютого разом з марсоходом Perseverance.

У NASA відзначали, що планують використовувати Ingenuity для вивчення тих районів, куди не може добратися шестиколісний марсохід, а також для створення тривимірних карт поверхні планети і рішення інших наукових завдань. Мета місії марсохода - спробувати виявити сліди можливого існування в далекому минулому життя на Марсі.

Українські Національні Новини

Технології