verkhovnyi-sud-tekhasu-skasuvav-vyniatok-shchodo-abortiv

Верховний суд Техасу скасував виняток щодо абортів

 • 30465 переглядiв

Вважається, що ця справа стала першим випадком, коли жінка звернулася до суду за дозволом на аборт з того часу, як Верховний суд США скасував рішення «Роу проти Вейда» минулого року, надавши окремим штатам право контролювати доступ до абортів.

Верховний суд Техасу виніс рішення проти жінки, яка бажала зробити аборт через вагітність із високим ризиком, через кілька годин після того, як її адвокати заявили, що вона залишає штат для проведення процедури, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

31-річна Кейт Кокс звернулася за абортом після того, як у її плода було діагностовано смертельне захворювання – синдром Едвардса, що, за словами лікарів, загрожувало її фертильності. Суд нижчої інстанції надав виняток, але у понеділок цю ухвалу було скасовано. У своїй семисторінковій ухвалі Верховний суд Техасу встановив, що лікар Кейт Кокс не довів, що її безпека перебувала під загрозою через "небезпечний для життя фізичний стан", як того вимагає закон.

Доповнення

Вважається, що ця справа стала першим випадком, коли жінка звернулася до суду за дозволом на аборт з того часу, як Верховний суд США скасував рішення "Роу проти Вейда" минулого року, надавши окремим штатам право контролювати доступ до абортів. У Техасі діє одна з найсуворіших заборон на аборти в США.  

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Верховний суд Техасу скасував виняток щодо абортів

     • 30465 переглядiв

    Ракетна атака по столиці: є постраждалі

     • 28011 переглядiв

    Удар по Києву: в одному з районів столиці горять авто

     • 144606 переглядiв

    Вибухи пролунали в Києві: ракетна загроза в регіоні

     • 126170 переглядiв