verkhovnyi-sud-skasuvav-tiuremnyi-vyrok-shchodo-eksnardepa-solvara

Верховний Суд скасував тюремний вирок щодо екснардепа Сольвара

 • 40258 переглядiв

Верховний Суд скасував вирок екс-депутату Руслану Сольвару за шахрайство з компенсаціями і призначив новий судовий розгляд, посилаючись на некоректність звинувачень НАБУ і САП.

​Верховний Суд скасував тюремний вирок щодо екснардепа від БПП Руслана Сольвара і відправив справу на новий розгляд в апеляцію. Про це йдеться в рішенні Об'єднаної палати Касаційного кримінального суду Верховного Суду, передає УНН.

Деталі

Йдеться про справу, що стосується компенсації депутату витрат на оренду житла, якої він, за даними НАБУ, не потребував.

Тоді суд першої інстанції визнав нардепа невинуватим у зловживанні владою. Судді вирішили, що Сольвар вчинив шахрайство у особливо великих розмірах. Але через те, що цей склад злочину є тяжчим, ніж зловживання владою, то суд не зміг самостійно змінити кваліфікацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція в Київському апеляційному суді: прокурор наполягає на арешті судді Ігоря Паленика

Натомість апеляція ВАКС визнала Сольвара винуватим. Але не у зловживанні владою, а у зловживанні службовим становищем - за це він мав відправитися до в’язниці на три роки. Цього не відбулося, оскільки спершу Сольвар втік з проголошення вироку, а після цього Верховний Суд зупинив виконання вироку на час касаційного розгляду.

Судді Верховного Суду вирок апеляційної палати ВАКС скасували. У рішення вказано, що НАБУ і САП висунули Сольвару обвинувачення у зловживанні владою, а не у зловживанні службовим становищем. Через це справу треба повторно розглянути в апеляції.

Водночас Верховний Суд окремо вказав, що безпідставне проживання нардепів у готельному номері слід кваліфікувати саме як зловживання владою. Власне, як це й кваліфікували НАБУ і САП.

Нагадаємо

НАЗК відкрило доступ до реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, із врахуванням безпекових аспектів.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі