ukenru
verkhovniy-sud-ssha-pidtrimav-zaboronu-trampa-sluzhiti-v-armiyi-transseksualam

Верховний суд США підтримав заборону Трампа служити в армії трансгендерам

 • 9710 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Верховний суд США дозволив набуття чинності часткової заборони президента Дональда Трампа служити в армії трансгендерам. Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

"Верховний суд дозволив у вівторок набути чинності забороні президента Дональда Трампа служити в армії трансгендерам, завдавши удар по ЛГБТ-активістам, які називають заборону жорстокою та ірраціональною", - йдеться в повідомленні.

Судді не виносили рішення по суті справи, але дозволили забороні набути чинності, поки стосовно цього питання тривають розгляди у судах нижчих інстанцій.

Чотири судді виступили проти того, щоб заборона набула чинності.

Адміністрація президента Дональда Трампа раніше попросила Верховний суд США переглянути постанови судів нижчих інстанцій, які відмовилися підтримати політику щодо заборони на службу в армії для деяких трансгендерів.

Ця політика, вперше оголошена президентом у липні 2017 років через Twitter, а потім офіційно оприлюднена тодішнім міністром оборони Джеймсом Меттісом, забороняє особам, у яких діагностовано стан, відомий як гендерна дисфорія, служити, але з деякими винятками. У ньому також вказується, що особи, які не мають цього стану, можуть служити, але тільки якщо вони роблять це у відповідності зі статтю, яка була визначена при народженні.

Українські Національні Новини

Новини Світу