ukenru
verkhovniy-sud-rf-vidmoviv-ukrayini-u-kasatsiyi-na-styagnennya-112-mln-dolariv

Верховний суд РФ відмовив Україні у касації на стягнення 112 млн доларів

 • 17060 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Верховний суд РФ відхилив касаційну скаргу України, у якій оскаржуються рішення судів нижчих інстанцій про стягнення з України "боргу" російської компанії "Татнафта", який російська сторона оцінює в 112 млн доларів плюс відсотки. Про це йдеться в матеріалах суду, передає УНН.

"... доводи заявника не можуть служити підставою для передачі заяви на розгляд в порядку касаційного провадження Судовою колегією Верховного Суду РФ... Суддя ухвалив у передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні Судовою колегії з економічних спорів Верховного Суду РФ відмовити", - йдеться в ухвалі суду.

Як зазначено, йдеться про касаційну скаргу України в особі Міністерства юстиції на ухвалу судів нижчих інстанцій у тій самій справі за заявою російського ПАТ "Татнафта" про визнання і приведення у виконання арбітражного рішення, винесеного 29 липня 2014 року міжнародним комерційним арбітражем ad hoc у Парижі, Франція.

Нагадаємо, у червні Арбітражний суд Північно-Кавказького округу РФ залишив в силі рішення про стягнення з України "боргу".

Спір "Татнафти" з українською стороною пов'язаний з компанією "Укртатнафта", створеною у 1994 році для поставок сировини на Кременчуцький НПЗ. У 2008 році "Татнафта" ініціювала арбітражний розгляд проти України за порушення російсько-української угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій. Міжнародний комерційний арбітраж в 2014 році ухвалив, що Україна винна "Татнафті" 112 млн дол. плюс відсотки за втрату частки в "Укртатнафті" в 1990-х роках. У квітні 2017 року "Татнафта" подала заяву в Арбітражний суд Москви про визнання і приведення у виконання рішення міжнародного суду в спорі нафтової компанії з Україною. Московський арбітраж передав позов до іншого суду.

Українські Національні Новини

Політика