ukenru
verkhovniy-sud-okupovanogo-krimu-zalishiv-a-chiygoza-pid-areshtom

Верховний суд окупованого Криму залишив А.Чийгоза під арештом

 • 6204 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Верховний суд Криму залишив без задоволення скаргу адвоката Миколи Полозова на рішення суду про продовження арешту заступнику голови Меджлісу Ахтему Чийгозу до 8 квітня наступного року, повідомляє УНН з посиланням на Центр інформації з прав людини.

Як заявив адвокат Олександр Лісовий, обставини з моменту арешту сильно змінилися – у суді було допитано близько 200 осіб, з яких тільки 3 чи 4 вказали, що бачили А.Чийгоза, але жоден з них не свідчив про протиправні дії з його боку.

Сам А.Чийгоз заявив, що він є політичним в'язнем, а його арешт продиктований виключно бажанням залякати кримськотатарський народ і не обґрунтований нормами Кримінально-процесуального кодексу.

"На моєму процесі доводиться, що судової системи в Росії не існує, а є тільки вказівки", – зазначив у своєму виступі А.Чийгоз.

Незважаючи на наведені докази, голова колегії Караваєв оголосив рішення, в якому залишив скаргу без задоволення. Це означає, що А.Чийгоз перебуватиме під вартою до 8 квітня 2017 року.

Нагадаємо, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз був арештований 29 січня 2016 року за звинуваченням у масових заворушеннях під час подій, що відбулися під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді сталося зіткнення між проросійськими активістами та учасниками мітингу за єдність України.

Як повідомляв УНН, 12 грудня суд анексованого Криму продовжив термін утримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза ще на три місяці.

Українські Національні Новини

Політика