verkhnya-palata-parlamentu-rf-skhvalila-rozshirennya-prizovnogo-viku-z-18-do-30-rokiv

верхня палата парламенту рф схвалила розширення призовного віку з 18 до 30 років

 • 341113 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. рада федерації схвалила розширення призовного віку з 18 до 30 років з 1 січня 2024 року, перехідного періоду не буде, пишуть росЗМІ, передає УНН.

Деталі

Верхня палата російського парламенту проголосувала за закон про призовний вік термінової служби, ухвалений раніше цього тижня держдумою. Граничний призовний вік підвищується з 27 до 30 років. Нижня планка залишається 18 років. Хоча у грудні міністр оборони рф сергій шойгу пропонував підняти її до 21 року.

У першому читанні держдума голосувала за нижню межу 21 року, але в другому читанні відмовилася від цього зниження. Сенатори андрій клішас та віктор бондарєв протестували проти цього рішення, але пізніше спікер ради федерації валентина матвієнко анонсувала підтримку верхньою палатою.

"За" проголосували 159 сенаторів, один утримався.

ЗМІ зазначають, що вирішальну роль у зміні концепції відіграло міноборони, яке нібито переконало диктатора рф володимира путіна не знижувати мінімальний призовний вік. Хоча в адміністрації президента, вважали це невигідним кроком перед президентськими виборами 2024 року.

Закон набирає чинності з 1 січня 2024 року, перехідного періоду не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У рф ухвалили закон про заборону зміни статі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі