ukenru
vereschuk-rozpovila-pro-spivpratsyu-ukrayini-i-turechchini-v-oboronniy-sferi

Верещук розповіла про співпрацю України і Туреччини в оборонній сфері

 • 15879 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Україна і Туреччина розвиватимуть співробітництво в оборонній сфері. Про це заявила член комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН з посиланням на Caliber.az.

Цитата:

"Ми динамічно розвиваємо військово-технічне співробітництво: військові цифрові технології, високоточна зброя, безпілотники, корвети. Про все це недавно говорив Президент Володимир Зеленський на святкуваннях дня Військово-морських сил України в Одесі. А наш колишній посол в Туреччині Андрій Сибіга був недавно призначений на важливу позицію заступника голови Офісу Президента з питань зовнішньої політики і розвитку стратегічного партнерства.
А ще - не так давно я провела дуже продуктивну зустріч з військовим аташе Туреччини в Україні полковником Дженгізом Чевіком. Серед іншого ми обговорювали питання навчання українських військових у Туреччині, і передусім, у військово-морських навчальних закладах", - поінформувала нардеп.

Україна зацікавлена в розвитку і нарощуванні оборонного співробітництва з Туреччиною, каже Верещук.

"І я рада, що це відбувається на практиці", - резюмувала вона.

За темою

Днями Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий український корвет добудують за підтримки Туреччини в 2023 році.

Окрім того, відомо, що скоро Україна отримає турецькі безпілотники Bayraktar.

Раніше Верещук оцінила союз України і США в сфері військової промисловості.

Українські Національні Новини

Політика