venesuela-rozryvaie-dypvidnosyny-z-peru

Венесуела розриває дипвідносини з Перу

 • 13186 переглядiв

Венесуела оголосила про розрив дипломатичних відносин з Перу після визнання Лімою опозиційного кандидата Гонсалеса Уррутії президентом. Міністр закордонних справ Венесуели назвав це рішення відповіддю на 'безрозсудні заяви' Перу.

Венесуела оголосила про розрив дипломатичних відносин з Перу після визнання Лімою опозиційного кандидата Гонсалеса Уррутії обраним президентом, пише УНН з посиланням на AFP та заяву міністр закордонних справ Венесуели.

Деталі

"Уряд Боліваріанської Республіки Венесуела вирішив розірвати дипломатичні відносини з Республікою Перу. (...) Ми змушені ухвалити це рішення після безрозсудних заяв міністра закордонних справ Перу, які ігнорують волю венесуельського народу та нашу Конституцію", - заявив міністр закордонних справ Венесуели Іван Хіль у соціальній мережі X.

Як вказує AFP, Венесуела розірвала дипломатичні відносини з Перу після того, як Ліма визнала Едмунда Гонсалеса Уррутію "обраним президентом", попри те, що чинного президента Ніколаса Мадуро було оголошено переможцем Національною виборчою радою.

Вибори в Венесуелі: Мадуро вкотре оголошено переможцем, опозиція заявляє про невизнання результатів29.07.24, 09:59

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Венесуела розриває дипвідносини з Перу

     • 13186 переглядiв

    У Пентагоні стурбовані просуванням армії рф в Україні

     • 36134 переглядiв

    Байден підтвердив участь у саміті G20 після виборів у США

     • 13892 переглядiв