velyka-brytaniia-peredast-ukraini-dva-tralshchyky-ta-sformuie-morsku-koalitsiiu

Велика Британія передасть Україні два тральщики та сформує морську коаліцію

 • 38927 переглядiв

Велика Британія надасть Україні два тральщики класу Sandown і сформує нову морську коаліцію з Норвегією для посилення безпеки України в Чорному морі.

Велика Британія поставить в Україну два мінні тральщики типу Sandown для підвищення безпеки в Чорному морі. Про це йдеться у заяві Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що кораблі буде закуплено Україною за допомогою експортно-кредитного агентства Великої Британії. У заяві сказано, що крім передачі тральщиків, Сполучене Королівство спільно з Норвегією створять нову морську коаліцію, до складу якої увійдуть країни, які бажають надавати Україні військово-морську допомогу.

Велика Британія разом із Норвегією очолить нову Коаліцію морських можливостей, надаючи кораблі та транспортні засоби для зміцнення здатності України діяти на морі. Нова коаліція надасть довгострокову підтримку Україні, включаючи навчання, обладнання та інфраструктуру для зміцнення безпеки в Чорному морі

йдеться у повідомленні.

Два міношукові кораблі ВМС Королівства передаються зі складу Королівських ВМС до Збройних Сил України з метою зміцнення здатності України діяти на морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші два мінні тральщики вже стоять під українськими прапорами в портах Британії - Резніков

Це збільшення спроможності знаменує собою початок нових цілеспрямованих зусиль Великої Британії, Норвегії та наших союзників щодо зміцнення морської спроможності України в довгостроковій перспективі, підвищення їх здатності діяти в захисті своїх суверенних вод і зміцненні безпеки в Чорному морі

сказав міністр оборони Британії Грант Шаппс

Наголошується, що нова морська коаліція тісно співпрацюватиме з Військово-морськими силами України та Міністерством оборони для розвитку ряду можливостей, включаючи швидкий розвиток морських сил у Чорному морі, продовження розвитку Корпусу морської піхоти України та річкових патрульних кораблів для захисту прибережних районів. і внутрішні водні шляхи.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    "Говорив з Орбаном максимально відверто" — Зеленський

     • 37952 переглядiв