ukenru
velika-britaniya-ogolosila-noviy-tarifniy-rezhim-pislya-brexit

Велика Британія оголосила новий "тарифний режим" після Brexit

 • 16201 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Велика Британія розробила свій "тарифний план" після Brexit, який передбачає зниження імпортних мит на багато товарів, передає УНН з посиланням на Bloomberg.

Згідно із заявою Міністерства міжнародної торгівлі країни, такі предмети, як посудомийні машини, морозильні камери і різдвяні ялинки зможуть надходити до Великої Британії без мит з 1 січня 2021 року.

Велика Британія заявила, що відповідно до її планів, 60% торгівлі буде здійснюватися без тарифів, у порівнянні з 47% наразі.

"Наш новий глобальний тариф піде на користь споживачам і домогосподарствам в Великій Британії, скоротивши бюрократизм і знизивши вартість тисяч товарів повсякденного попиту", - сказала міністр міжнародної торгівлі Ліз Трас.

Проте, Сполучене Королівство заявило, що збереже 10%-ний тариф на автомобілі, а також збереже мита на сільськогосподарську продукцію, таку як яловичина, баранина і птиця, для захисту цих галузей. Уряд також заявив, що скорочує мита на такі елементи відновлюваної енергії, як термостати, вакуумні колби і світлодіодні ліхтарі, щоб сприяти зеленої економіки.

Крім того, Велика Британія веде торговельні переговори з ЄС, прагнучи підписати угоду в стилі Канади, яке усуне більшість тарифів і квот на товари, але введе нові бар'єри, такі як митне оформлення документів, повідомляє видання.

Як повідомляв УНН, третій раунд переговорів між Євросоюзом і Великобританією про подальші економічні відносини після Brexit завершився в п'ятницю, 15 травня, без прориву. Обидві сторони переговорів заявили про брак прогресу. 

Українські Національні Новини

Новини Світу