ukenru
vdruge-za-tizhden-izrayilski-sili-vbili-palestinskogo-pidlitka

Вдруге за тиждень: ізраїльські сили вбили палестинського підлітка

 • 143312 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Ізраїльські сили застрелили палестинського підлітка на окупованому Західному березі у п'ятницю, йдеться у заяві міністерства охорони здоров'я Палестини, передає УНН з посиланням на Jerusalem Post

Деталі

У заяві йдеться, що 15-річний підліток був поранений у шию та спину в місті Аль-Хадер неподалік Віфлеєму. Він другий палестинський підліток, убитий цього тижня.

Ізраїльські військові заявили, що відповіли бойовою стріляниною, коли кілька підозрюваних закидали камінням та пляшками із запалювальною сумішшю солдатів, «які проводили звичайну діяльність із забезпечення безпеки» у цьому районі, додавши, що інцидент перебуває на розгляді.

Чи брав участь застрелений підліток у сутичках, не уточнюється.

Вбивство «є частиною серії злочинів та польових страт, скоєних окупаційними силами», йдеться у заяві міністерства охорони здоров'я Палестини.

Крім того, ізраїльські сили поранили понад 200 людей під час протестів біля міста Наблус на Західному березі у п'ятницю, йдеться у заяві Палестинського товариства Червоного Півмісяця.

Доповнення

Ізраїльські сили з початку року вбили не менше 46 палестинців, включаючи бойовиків, одиноких нападників і випадкових перехожих. Дані, зібрані Міжнародною організацією захисту дітей у Палестині, показали, що, принаймні, 8 жертв були дітьми.

З березня палестинці вбили 18 людей, у тому числі мирних жителів, поліцейських та охоронця, внаслідок нападів в Ізраїлі та на Західному березі.

Українські Національні Новини

Новини Світу