vcheni-iz-ssha-viyavili-ridkisnu-komakhu-na-fasadi-supermarketu

Вчені із США виявили рідкісну комаху на фасаді супермаркету

 • 2521893 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Американський вчений знайшов комаху на зовнішній стіні будівлі супермаркету, згодом виявилось, що вона є рідкісною. Передає УНН з посиланням на Spiegel.

Деталі

Вчені США виявили рідкісну комаху — на фасаді супермаркету. Американський інсектолог знайшов комаху на зовнішній стіні Walmart і забув про неї на довгий час. Під час одного із зумдзвінків зі студентами випадково з'ясувалося, що це рідкісний екземпляр комахи.

Він неймовірно рідкісний, і його не бачили понад 50 років, доки вчений випадково не виявив його на фасаді супермаркету у 2012 році.

Було підтверджено, що ця комаха є різновидом золотоок. Про це повідомив Державний університет Пенсільванії.

Майкл Скварла, який знайшов комаху показав її своїм учням у 2020 році, під час онлайн-семінару через Zoom, у часи пандеміх коронавірусу.

Вивчивши її разом під мікроскопом, вони зрозуміли, що комаха не зовсім відповідає характеристикам мурашки, наприклад, розмах крил близько 50 міліметрів. Аналіз молекулярної ДНК пізніше підтвердив справжню істоту.

Доповнення

За даними Пенсільванського державного університету, юрські Polystoechotes punctata раніше були поширені по всій Північній Америці, але зникли зі східних частин континенту з 1950-х років. Вчені підозрювали, що це могло бути пов'язано зі штучним освітленням та міським забрудненням, але зникнення комахи досі залишається загадкою.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вчені із США виявили рідкісну комаху на фасаді супермаркету

     • 2521893 переглядiв

    У Бахмут направлять додаткові підрозділи – Міноборони

     • 2725660 переглядiв

    Безпілотники атакували аеродром в краснодарському краї

     • 2277419 переглядiв

    На Київщини вибухотехніки знищили уламки російського шахеда

     • 918060 переглядiв