vbivstvo-pidlitka-u-frantsiyi-prokuratura-vvazhaye-scho-pravovikh-umov-zastosuvannya-zbroyi-ne-dotrimano

Вбивство підлітка у Франції: прокуратура вважає, що правових умов застосування зброї не дотримано

 • 781615 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Французький прокурор оголосив, що поліцейський, який застрелив 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом дорожньої поліції поблизу Парижа, перебуває під офіційним слідством у справі про вбивство, передає УНН з посиланням на Franceinfo.

Деталі

"Обвинувачення вважає, що правових умов застосування зброї не дотримано", - заявив прокурор Нантера Паскаль Праш під час пресконференції.

Офіцера поліції, відповідального за стрілянину, що вбила 17-річного Нахеля, було затримано, порушено судове розслідування за фактом умисного вбивства, повідомив прокурор.

За його словами, під час слухань поліцейський, який здійснив постріл, пояснив свої дії "бажанням запобігти повторній втечі автомобіля, небезпечною поведінкою водія, яка змусила поліцейського побоюватися, що хтось буде збитий", а також "страхом бути збитим автомобілем, коли він знову рушить з місця.

Доповнення

Французька поліція застрелила 17-річного хлопця, який не зупинився за наказом дорожньої поліції поблизу Парижа 27 червня. На відео, яке поширилось у соціальних мережах, видно, як поліцейський наставляє пістолет на водія автомобіля, потім лунає постріл. Машина розбивається і зупиняється. Начальник поліції Парижа Лоран Нуньєс заявив, що дії поліцейського «викликають питання», хоча він припустив, що поліцейський міг відчувати загрозу.

Це викликало спалах заворушень. У регіоні мобілізували близько 2000 поліцейських. Було заарештовано 31 особу і стало відомо про 40 спалених автомобілів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Рада схвалила введення е-марки на алкоголь та цигарки

     • 767454 переглядiв