vaktsinna-sprava-nabu-tse-politichna-aktsiya-ekspert-pro-zamovniy-kharakter-rozsliduvannya

Вакцинна справа НАБУ – це політична акція: експерт про замовний характер розслідування

 • 16739 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. НАБУ перетворилось у політичний орган впливу на українську владу. Тому теперішня їхня вакцинна справа – це політична акція з метою впливати на рішення міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Про це в коментарі УНН сказав політолог Всеволод Степанюк.

Цитата:

"Діяльність антикорупційного органу несе замовний характер. Немає жодної справа, яка б стосувалася корупції, а не політики. Це політичний орган для впливу на українську владу. Але краще б вони розслідували, чому в порушення закону та ж Супрун взагалі незаконно діяла на своїй посаді. Там по Супрун і Рахунковій палаті є багато чого розслідувати, хай цим займуться!", - зауважив Степанюк.

Деталі

Політолог вважає, що причиною сфабрикованої справи НАБУ за зверненням їхньої ж громадської ради та глави ДП "Медичні закупівлі" Арсена Жумаділова є перетин інтересів китайської та американської групи впливу в провладних колах.

"Причина дуже проста: Степанов хотів купити китайську вакцину. А через те, що китайці є ворогами США – навіть розмови про китайську вакцину для нинішньої влади могло вилізти кримінальною справою. Це політична акція! І не даремно ходили чутки, що США лобіюють повернення Супрун на посаду міністра", - пояснив Степанюк.

Доповнення

Нагадаємо, звернення Ради громадського контролю при Національному антикорупційному Бюро стало підставою для відкриття кримінального провадження, в рамках якого НАБУ розслідує закупівлю Україною вакцин від коронавірусу. Обізнане в ситуації джерело УНН зауважило, що законом такі дії не заборонені, однак викликають запитання щодо ситуації, зважаючи на те, що у багатьох експертів є питання щодо самостійності та незалежності РГК при НАБУ.

Крім того, як стало відомо УНН, до НАБУ надійшло звернення керівництва ДП “Медичні закупівлі”, яке намагається перекласти відповідальність за зірване постачання медпрепаратів на керівництво МОЗ, хоча саме “Медзакупівлі” безпосередньо займається цим питанням.

Відзначимо, що міністр Степанов прокоментував вакцинну справу НАБУ, заявивши, що повністю готовий надати доступ до всіх необхідних документів, щоб пришвидшити їхню роботу. Очільник МОЗ пояснив, що такі скандали погіршують імідж України в усьому світі серед виробників вакцин, які дорожать своєю репутацією. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ірпінський виправний центр виставили на продаж

     • 24836 переглядiв