ukenru
vaks-zasudiv-do-5-rokiv-tyurmi-ekskerivnika-aeroportu-borispil-dikhne

ВАКС засудив до 5 років тюрми екскерівника аеропорту "Бориспіль" Дихне

 • 1160871 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд засудив колишнього керівника державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль Євгена Дихне до 5 років позбавлення волі у справі щодо зловживання службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

Цитата

«1 березня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього керівника державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (далі — ДП «МА «Бориспіль») та начальника служби орендних відносин визнано винуватими у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 15,7 млн грн збитків, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що колишньому керівнику ДП «МА «Бориспіль» суд призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн.

«Начальнику служби орендних відносин – 4 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, на строк три роки та зі штрафом у розмірі 8,5 тис. грн», - зазначається в повідомленні.

Деталі справи

Упродовж 2014-2019 років службові особи держпідприємства на підставі укладених договорів попередньої оренди передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності. Проте з’ясувалося, що вищевказане майно належить Міністерству інфраструктури України і право на передачу його в оренду має лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою. Незважаючи на це, в порушення чинного законодавства, службові особи неправомірно за заниженою вартістю передавали вказані приміщення підприємцям, що призвело до завдання збитків у сумі понад 15,7 млн грн.

Доповнення

У 2020 році колишньому керівнику державного підприємства “Міжнародний аеропорт “Бориспіль” та начальнику служби орендних відносин повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало понад 16,5 млн гривень збитків підприємству.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП