ukenru
vaks-zaochno-vziav-pid-vartu-syna-ekspershoho-zastupnyka-sekretaria-rnbo-hladkovskoho-nanis-derzhavi-13-mln-hrn-zbytkiv

ВАКС заочно взяв під варту сина експершого заступника секретаря РНБО Гладковського: наніс державі 13 млн грн збитків

 • 4053 переглядiв

ВАКС обрав запобіжний захід сину колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського у справі про розкрадання 13 млн гривень.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід  Ігорю Гладковському - сину колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського — у справі про розкрадання 13 млн гривень. Про це УНН повідомляє із посиланням на ВАКС.

Слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо завдання ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн, а саме особі, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України. Суд задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав указаній особі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

- йдеться у повідомленні ВАКС.

Після затримання Гладковського та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

Нагадаємо

У жовтні було повідомлено про підозру гендиректору одного з підприємств концерну "Укроборонпром" Павлу Букіну та сину експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю в організації та вчиненні зловживання службовим становищем, що спричинило збитки державі на суму майже 13 млн грн.

Протягом серпня 2016 року – лютого 2017 року вони забезпечили укладення та виконання необхідних договорів між ДК "Укрспецекспорт" та підконтрольним близькому родичу товариством про закупівлю висотомірів для авіаційної техніки на загальну суму 14 377 249,99 грн. При цьому різниця між ринковою вартістю товарів та ціною договору склала 12 947 075,99 грн.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП