ukenru
vaks-vidpraviv-pid-aresht-ekspomichnitsyu-mera-odesi

ВАКС відправив під арешт експомічницю мера Одеси

 • 11562 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишній помічниці міського голови Одеси, яка перебуває у розшуку. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу суду.

"Учора, 12 березня, слідча суддя ВАКС обрала запобіжний захід колишній помічниці міського голови Одеси у вигляді тримання під вартою. Експомічницю підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - йдеться у повідомленні.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку упродовж 5 днів із дня оголошення ухвали. Повний текст буде оголошено 13 березня о 12:50.

Зазначається, що підозрювана досі перебуває у розшуку, після її затримання слідчий суддя за участю підозрюваної не пізніше ніж за 48 годин розпочинає розгляд питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Йдеться про справу, у якій наприкінці січня цього року НАБУ оголосило експомічницю міського голови Одеси в розшук. ЇЇ, разом із групою осіб, підозрюють у заволодінні понад 92 мільйонами гривень з міського бюджету Одеси. За версією слідства, підозрювані купили приміщення заводу "Краян" за вдвічі завищеною ціною.

Нагадаємо, ВАКС дослідив 21 том доказів у справі міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП