vaks-prysudyv-7-rokiv-kolonii-holovi-raisudu-vinnychchyny

ВАКС присудив 7 років колонії голові райсуду Вінниччини

 • 25882 переглядiв

Ігоря Ратушняка, голову Тиврівського районного суду м. Вінниці, засуджено до 7 років позбавлення волі за отримання хабара у розмірі 4620 доларів США, із забороною обіймати суддівські посади протягом 3 років та конфіскацією майна.

Вищий антикорупційний суд засудив голову одного із районних судів Вінницької області до 7 років позбавлення волі, який вимагав хабар за "позитивне вирішення" земельного питання. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України, передає УНН

Деталі 

Правоохоронці не називають ім'я підозрюваного, але наведені деталі справи свідчать, що йдеться про голову Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКС відправив під арешт ще одного суддю Київського апеляційного суду із заставою у майже 5 млн грн

Вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах строком на 3 роки з конфіскацією частини майна

- резюмували у відомстві.

Зазначається, що вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Доповнення

У межах досудового розслідування встановлено, що у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 000 гривень за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. гривень (4620 дол. США), за прийняття рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Зрештою детективи НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументували два факти передачі коштів – 3 тис. доларів США та 1 620 доларів США.

Нагадаємо

За суддю Київського апеляційного суду Юрія Сливу внесли заставу обсягом 2,5 млн грн

Володимир Омельченко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ВАКС присудив 7 років колонії голові райсуду Вінниччини

     • 25882 переглядiв

    На кордоні з Молдовою затримали чотирьох порушників у рясах

     • 20148 переглядiв

    У Харкові пожежа в ліфті забрала життя людини

     • 28990 переглядiв