ukenru
v-yes-zrobili-zayavu-do-richnitsi-katastrofi-mh17

В ЄС зробили заяву до річниці катастрофи MH17

 • 17231 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. ЄС закликає Росію взяти на себе відповідальність і повністю співпрацювати з проведеним розслідуванням у справі про катастрофу пасажирського літака рейсу MH17 авіаліній Malaysia Airlines в липні 2014 року. Про це йдеться в заяві Високої представниці ЄС з безпеки і зовнішньої політики Фредерики Федеріка Могеріні, передає УНН.

"У цей день, коли ми відзначаємо п'яту річницю трагічної катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines, в результаті якого загинули 298 невинних людей, наші серця з усіма тими, хто втратив своїх близьких, і ми продовжуємо розділяти їх горе", - йдеться в заяві.

За словами Високої представниці, Європейський союз знову заявляє про свою повну підтримку всіх зусиль по встановленню правди, справедливості і відповідальності щодо катастрофи.

"У цьому контексті ЄС привітав оголошення Об'єднаної слідчої групи від 19 червня 2019 року про те, що в Нідерландах будуть порушені кримінальні справи проти чотирьох осіб. ЄС закликає Росію прийняти на себе відповідальність і повністю співпрацювати з проведеним розслідуванням. ЄС висловлює свою повну впевненість в незалежності і професіоналізмі правових процедур, які (будуть проведені - ред.) у майбутньому", - сказано в заяві.

Як повідомляв УНН, в червні цього року спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних в причетності до збивання рейсу MH17 в небі над Донбасом в липні 2014 року - це Олег Пулатов, Ігор Гіркін, Сергій Дубинський і Леонід Харченко. Вони будуть оголошені в міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Політика