v-yes-dosyagli-ugodi-schodo-zbilshennya-virobnitstva-boyepripasiv-zokrema-dlya-dopomogi-ukrayini

В ЄС досягли угоди щодо збільшення виробництва боєприпасів. Зокрема, для допомоги Україні

 • 404140 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Представники урядів країн ЄС і Європарламент погодили проєкт регламенту "Акту на підтримку виробництва боєприпасів" (ASAP), який передбачає виробництво до 1 млн боєприпасів на рік. Це дасть змогу виділити 500 млн євро з бюджету ЄС для збільшення виробництва озброєння. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Деталі

Зазначається, що узгоджене положення дозволить терміново мобілізувати 500 мільйонів євро із бюджету ЄС для нарощування виробництва боєприпасів типу «земля-земля», артилерійських боєприпасів, а також ракет.

Таким чином буде реалізовано третій «трек» плану, погодженого Радою ЄС в березні 2023 року, щодо забезпечення довгострокового збільшення виробництва боєприпасів у Європі для України та країн-членів ЄС.

Цитата

«Завдяки сьогоднішній угоді ЄС зміцнить і прискорить власне виробництво боєприпасів і ракет у Європі. Це ще один доказ непохитної відданості ЄС підтримці України, зміцненню оборонно-технологічної та промислової бази ЄС і, зрештою, забезпеченню довгострокової безпеки та захисту громадян ЄС», - заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес.

Доповнення

На початку травня Рада ЄС остаточно схвалила другий транш у розмірі 1 мільярд євро в рамках Європейського фонду миру на закупівлю боєприпасів та ракет для України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Над Миколаївщиною вночі збили 5 ворожих «шахедів»

     • 222762 переглядiв