v-yaponiyi-spalakhnula-aktsiya-protestu-z-vimogoyu-ne-skidati-v-okean-zabrudnenu-pislya-avariyi-na-aes-vodu

В Японії спалахнула акція протесту з вимогою не скидати в океан забруднену після аварії на АЕС воду

 • 348511 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. В японській столиці Токіо, розгорнулась акція протесту з вимогою не скидати в океан забруднену після аварії на АЕС воду, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Протестувальники збираються біля офісу прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди в Токіо, з вимогою заборонити план скидання стічних вод з атомної електростанції Фукусіма в море.

"Цього не можна терпіти", - каже один з протестувальників, попри запевнення уряду та ядерного наглядового органу ООН про те, що викиди відповідають аналогічним діям на інших об'єктах.

Кілька реакторів на Фукусімі вийшли з ладу в 2011 році після того, як цунамі переповнило систему охолодження станції.

Доповнення

Ядерний наглядовий орган ООН схвалив плани Японії скинути в океан понад 1 млн. тонн води зі зруйнованої атомної електростанції Фукусіма-1, попри на заперечення з боку місцевих рибальських громад та інших країн регіону.

У звіті Міжнародного агентства з атомної енергії йдеться про те, що скидання води матиме "незначний радіологічний вплив на людей і навколишнє середовище", пише The Guardian.

Раніше зазначалось, що через безпеку води, яка є основним каменем спотикання, навесні на АЕС Фукусіма, повинні були прибути південнокорейські експерти до того, як на ній розпочнеться спірне скидання очищеної, але радіоактивної води у море. 

Завершення дворічної перевірки безпеки наближає Японію до початку тривалої операції з перекачування очищеної води - суміші підземних вод, дощової води, що просочується в цей район, і води, яка використовується для охолодження пошкодженого ядерного палива, - в Тихий океан. 

Міністерство закордонних справ Китаю неодноразово закликало Японію не скидати в океан воду зі зруйнованої атомної електростанції Фукусіма-1 через непередбачувані ризики.

VIDEO: Protesters gather outside Japanese Prime Minister Fumio Kishida's office in Tokyo to demonstrate against plans to release wastewater from the Fukushima nuclear power plant into the sea. pic.twitter.com/wYhHl5LW8S

— AFP News Agency (@AFP) July 11, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі