ukenru
v-uyefa-poyasnili-scho-ne-tak-zi-sloganom-geroyam-slava-na-formi-zbirnoyi-ukrayini-z-futbolu

В УЄФА пояснили, що не так зі слоганом "Героям слава" на формі збірної України з футболу

 • 24078 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) визнав поєднання двох гасел "Слава Україні" та "Героям слава" політичним за своєю природою, що має "історичне та мілітаристське значення". Про це УНН повідомили в пресслужбі УЄФА.

Деталі

Так, в союзі повідомили, що, після претензій Російського футбольного союзу, УЄФА підтвердив свою позицію щодо елемента дизайну на передній частині футболки національної збірної України: "УЄФА не вимагає яких-небудь змін цього елемента дизайну, оскільки він відповідає критеріям, викладеним у статті 12 Правил УЄФА з екіпіровки".

УЄФА також повідомив, що підтвердив, що слоган на зовнішньому боці футболки "Слава Україні" був затверджений в 2018 році, і його зображення відповідає статтям 13 і 19 Регламенту УЄФА з екіпіровки.

Цей слоган сам по собі може розглядатися як "загальна і неполітична фраза загальнонаціонального значення" і, отже, "може використовуватися на футболці національної збірної", заявили в союзі.

Цитата

"Потім УЄФА уважно вивчив недавно доданий слоган на внутрішньому боці коміра "Героям слава", який був включений до нового зразка футболки, представленого в УЄФА, який згодом був затверджений в грудні 2020 року. Однак в той час значення, створене комбінацією двох гасел не розглядалися. Після подальшого аналізу, це конкретне поєднання двох гасел вважається явно політичним за своєю природою, що мають історичне і мілітаристське значення. Тому цей особливий слоган на внутрішньому боці футболки повинен бути вилучений для використання в матчах змагань УЄФА відповідно до статті 5 Регламенту УЄФА з екіпіровки", - повідомили в пресслужбі.

Що було раніше

Раніше сьогодні ЗМІ повідомили, що УЄФА зобов'язав збірну України прибрати з нової форми слоган "Героям слава".

Як повідомив УНН керівник пресслужби УАФ Ярема Городчук, Українська асоціація футболу веде переговори з Союзом європейських футбольних асоціацій через це рішення.

Російський футбольний союз (РФС) відправив листа до Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА), в якому заявив, що нова форма збірної України для Євро-2020 порушує правила організації. В екіпіровці нашої національної команди з окупованих Кримом знайшли політичні мотиви.

Раніше повідомлялося, що Союз европейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалив форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи

Контекст

Напередодні глава Української асоціації футболу представив нову форму збірної України, в якій команда проведе Євро-2020. Головною особливістю форми стало визначення меж України - включно з Кримом. Також на футболках форми вишите гасло "Слава Україні! Героям слава!".

На нову форму збірної України з футболу відреагували в Росії - зокрема, прессекретар МЗС РФ Марія Захарова.

Нову екіпіровку збірної України прокоментували і в Кремлі. Зокрема, прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль виходить з того, що всі аспекти чемпіонату Європи з футболу (Євро-2020) регулюються УЄФА.

Додамо

Чемпіонат Європи пройде з 11 червня по 11 липня. У групі C збірна України зіграє з Нідерландами, Австрією і Північної Македонією.

Українські Національні Новини

Політика