ukenru
v-uyefa-perenesli-rozglyad-spravi-moraesa

В УЄФА перенесли розгляд справи Мораеса

 • 8820 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Контрольний, етичний і дисциплінарний комітет УЄФА переніс дату засідання у справі натуралізації форварда збірної України Жуніора Мораеса з 25 квітня на 2 травня, передає УНН із посиланням на Betnews365.

Повідомляється, що розгляд справи перенесено для того, щоб представники всіх зацікавлених сторін - Федерацій футболу України, Португалії та Люксембургу, змогли бути присутніми при розгляді даного питання.

Нагадаємо, УЄФА відкрив дисциплінарну справу щодо натуралізації Мораеса після подачі протесту Федерацією футболу Люксембургу та Федерацією футболу Португалії. Дисциплінарне провадження було порушено відповідно до статті 55 Дисциплінарного регламенту УЄФА.

Втім, за даними португальського видання Betnews, претензії Португалії та Люксембургу до України через Мораеса - безпідставні.

"1) в Україні безперервним роком проживання вважається перебування на території країни 183 дні на рік;

2) при визначенні кількості років, безперервно прожитих у країні, для громадянства ФІФА включаються норми місцевого законодавства;

3) коли Мораес виступав у Китаї в оренді, він сумарно провів в тому році більше 183 днів на території України, а значить, порушення не було", - сказано в повідомленні португальського порталу.

Про відсутність порушень у виступі Мораеса за Україну висловився також і юрист Ілля Скоропашкін.

За його словами, є достатні підстави стверджувати, що тимчасове перебування гравця протягом 4-х місяців в зарубіжному клубі на правах оренди (йдеться про Китай), не є перериванням постійного проживання в Україні.

"Згідно з чинним законодавством України, громадянин України Чавес Рібейро Мораес Жуніор безперервно прожив протягом не менше п'яти років на території України і мав всі підстави грати за збірну України в міжнародному матчі.

Таким чином, відсутність особи у місці проживання менше шести місяців не перериває термін постійного проживання на території України з точки зору національного законодавства", - резюмував Скоропашкін.

Українські Національні Новини

Спорт