ukenru
v-uryadi-anonsuvali-audit-pensiynogo-fondu

В уряді анонсували аудит Пенсійного фонду

 • 13829 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Міністерство соціальної політики планує з квітня по жовтень 2020 року провести незалежний міжнародний аудит Пенсійного фонду України. Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook, передає УНН.

"Уже цього квітня розпочнеться аудит Пенсійного фонду, який планувався ще з 2017 року – з моменту прийняття відповідного закону. Він буде професійним, незалежним та міжнародним. Саме такою повинна бути перевірка установи із бюджетом у майже 448 млрд грн, 5,3 млрд з яких ідуть на адміністративні витрати”, – зазначила Соколовська.

Міністр поінформувала, що наразі проводиться конкурс серед 4 компаній, що мають відмінну репутацію та багаторічний досвід роботи, як в Україні, так і за її межами. Вони проведуть оцінку фінансового стану та інформаційної системи Пенсійного фонду.

"Мета аудиту – зрозуміти реальний стан справ у Пенсійному фонді, щоб у подальшому оптимізувати його роботу. Уже за підсумками перевірки можна буде говорити про конкретні подальші кроки,” – підкреслила Соколовська.

"Відповідно до графіку, аудит має початися в квітні і триватиме по жовтень", - підсумувала вона.

Нагадаємо, уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 172,5 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика