v-upravlinnia-arma-peredaly-chotyry-helikoptery-ta-dva-litaky-krymskykh-biznesmeniv-dbr

В управління АРМА передали чотири гелікоптери та два літаки кримських бізнесменів – ДБР

 • 25930 переглядiв

ДБР передало АРМА 4 гелікоптери Мі-2 та 2 літаки АН-2, що належали кримським підприємцям, підозрюваним у фінансуванні агресії РФ. Після реалізації авіапарку кошти спрямують на придбання військових облігацій.

В управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передано чотири гелікоптери Мі-2 та два літаки АН-2. Літальні апарати належали кримським підприємцям, яких викрили на фінансуванні збройної агресії рф. Про це заявили у Державному бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

У січні 2024 року ДБР повідомило про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території України (ч. 3 ст. 110-2 КК України) 9 підприємцям, зареєстрованим на території АР Крим, які займаються рекреаційним та агропромисловим підприємництвом. Вони займались бізнесом на тимчасово окупованих територіях України та сплачували податки країні-агресору, фінансуючи збройну агресію рф

- пояснили у ДБР.

Слідство встановило, що у власності фігурантів на контрольованій території України знаходяться гелікоптери та літаки. Для запобігання їх перереєстрації на підставних осіб за клопотанням прокурора суд їх арештував.

Правоохоронці підкреслили, що після реалізації авіапарку, кошти будуть спрямовані на придбання облігацій внутрішньої державної позики "Військові облігації".

Нагадаємо

Вищий антикорупційний суд конфіскував два пасажирські літаки Ан-148-100Е у російської компанії "Ільюшин Фінанс Ко", яка входить до складу державної корпорації "Ростех" і відповідає за лізинг та обслуговування літаків російського виробництва.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі