ukenru
v-ukrayinu-namagalisya-perepraviti-kontrabandu-prekursoriv

В Україну намагалися переправити контрабанду прекурсорів

 • 10726 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Служба безпеки України викрила та блокувала незаконне переправлення на територію України іноземних лікарських засобів, які містять прекурсори. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили мешканці регіону. Вони переміщували з однієї з сусідніх країн до двох тисяч таблеток прекурсорів в місяць. Контрабандний "товар" зловмисники реалізовували в різних областях України", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці затримали одного з фігурантів провадження згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на пункті пропуску "Шегині" під час спроби ввезення чергової партії прекурсорів.

Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили майже дві тисячі пігулок іноземного походження, "чорну бухгалтерію" та інші речові докази, які підтверджують незаконну діяльність.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів – ред.), тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників групи.

Нагадаємо, вихідців з Туреччини, які везли з Ірану, спіймали у Києві з 25 кг героїну на 50 мільйонів гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП