ukenru
v-ukrayinskomu-kokusi-v-senati-ssha-privitali-zelenskogo

В українському кокусі в сенаті США привітали Зеленського

 • 7428 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Співголова українського кокусу у сенаті США, сенатор-республіканець від штату Огайо Роберт Портман привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію посольства України у Вашингтоні.

"Вітаю новообраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах", - цитує слова Портмана посольство у Facebook.

Як зазначив сенатор, за оцінкою міжнародних спостерігачів, ці вибори були вільними, чесними і такими, що відбулися без серйозних інцидентів. З його слів, це відображає налаштованість українського народу зміцнювати свою демократію та зберігати власну національну ідентичність попри триваючий тиск російської агресії.

"Для мене було честю співпрацювати з президентом Петром Порошенком, допомагаючи країні досягти реального прогресу за останні п’ять років. Очікую на зустріч з новообраним президентом Зеленським ближчим часом і розраховую на співпрацю з ним та його адміністрацією у подальшому розвитку досягутого прогресу та зміцненні зв’язків між нашими двома країнами", - вказав співголова українського кокусу у сенаті США.

Нагадаємо, спецпредставник США з питань України Курт Волкер раніше повідомив, що президент США Дональд Трамп подзвонив, щоб привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах, а український народ - з мирними і демократичними виборами. Віце-президент США Пенс заявив, що він разом з Трампом очікує на роботу з адміністрацією Зеленського.

У держдепі США заявили, що в американській адміністрації вважають, що президентські вибори в Україні були конкурентними, а їх результат відобразив волю народу країни.

Українські Національні Новини

Політика