ukenru
v-ukrayinski-vishi-zarakhovani-mayzhe-1-5-tis-abituriyentiv-z-okupovanikh-teritoriy

В українські виші зараховані майже 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих територій

 • 13288 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. В українські вищі навчальні заклади зараховано майже 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих територій. Про це розповіла заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук в ефірі телеканалу "ДОМ", передає УНН.

"Головна проблема і главний виклик був не тільки в тому, щоб переконати наших, передусім батьків і дітей, приїжджати на підконтрольну уряду територію, а в тому, щоб ... як ви розумієте, дуже багато спекуляцій і абсолютно підривної інформаційної діяльності, у тому числі на окупованій території, про закриття КПВВ, які продовжує саботувати регулярно, з приводу того, щоб молодь випускали з окупованих територій, і зовсім доходять ситуації до неймовірних і нелогічних дій з боку окупаційної влади, завершуючи інформаційною кампанією - різні погрози, розсилка повідомлень..." - розповіла Голованчук.

"Це не зупиняє, і саме та кількість, про яку ми зараз говоримо - це трохи менше ніж 1,5 тис. дітей, абітурієнтів, які на сьогодні вже вступили до вишів", - додала вона.

Заступник міністра нагадала також, що до 22 жовтня була продовжена вступна кампанія на бюджет, і висловила надію, що буде більше молоді, яка зробить подібний крок.

Як повідомляв УНН, в липні стало відомо, що бойовики не випускають з окупованого Донбасу дітей, які мають намір вступити в українських вищих навчальних закладів.

Українські Національні Новини

Політика