ukenru
v-ukrayini-zdorozhchali-budivelno-montazhni-roboti

В Україні здорожчали будівельно-монтажні роботи

 • 9838 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Ціни на будівельно-монтажні роботи в Україні у січні 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року зросли на 11,5%. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служби статистики України.

Найбільше зросли ціни на будівельно-монтажні роботи в сфері будівництва інженерних споруд - на 14,5%, а також у сфері зведення нежитлових будинків - на 13%. От вартість робіт в сфері зведення житлових будинків зросла всього на 9,8%.

Додамо, що інформація наведена без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, на думку експертів, саме розвиток будівельної галузі — шлях виходу з економічної кризи, адже кожна інвестована у будівництво гривня приносить державі у п’ять разів більше.

В Україні, після деякого спаду, сфера будівництва пожвавилась та продовжує розвиватися доволі активними темпами.

Наприклад, найбільший столичний забудовник ПАТ “ХК “Київміськбуд” ввів в експлуатацію протягом 2016 року понад 300 тис. кв. м житла, паркінгів, комерційних площ. Загалом холдинг ввів в експлуатацію на 10% більше площ у порівнянні з 2015 роком.

Українські Національні Новини

Економіка