“У зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів перебувають під посиленим контролем”, — зазначив він.
Крім того, за словами Лапи, перевірки підприємств стануть частішими.
“Очікуємо, що невдовзі існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу на два, три, п’ять років, залежно від ступеня ризику об’єкту, і заходи контролю відбуватимуться раз на квартал або на півроку залежно від ступеня ризику”, — сказав він.
Лапа додав, що важливим є питання виявлення і вилучення з обігу фальсифікованих продуктів.
“Фальсифікатом є вся неправильно маркована продукція”, — пояснив очільник Держпродспоживслужби.
Нагадаємо, з початку року у школах та садочка було зафіксовано 55 випадків харчових отруєнь.
Нардеп Сергій Тригубенко, у свою чергу, закликав дозволити перевірки постачальників продуктів харчування у дитячі заклади освіти та відпочинку.