ukenru
v-ukrayini-zaprovadyat-kontrol-za-finansuvannyam-dunayskoyi-transnatsionalnoyi-programi

В Україні запровадять контроль за фінансуванням Дунайської транснаціональної програми

 • 9353 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Уряд вирішив запровадити Національну систему управління й контролю за виконанням угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає кореспондент УНН.

"Також була у нас низка рішень щодо вирішення окремих проблем українців - їх там близько 6 млн, - які проживають в українській частині Дунайського регіону. Ми там запроваджуємо Національну систему управління й контролю за виконанням угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми", - зазначив Гончарук.

За його словами, програма передбачає вирішення питань щодо екології, захисту довкілля, створення робочих місць.

При цьому він додав, що цей регіон є стратегічно важливим для держави.

Нагадаємо, 15 травня Кабінет міністрів України затвердив План заходів з виконання Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми.

19 вересня 2018 року Україна ратифікувала Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми. Прийняття цього рішення дало змогу отримати фінансування в розмірі 5 млн євро на здійснення спільних з ЄС проектів в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Угода про фінансування Дунайської транснаціональної програми була підписана Україною в грудні 2017 року.

Українські Національні Новини

Політика