ukenru
v-ukrayini-zaprovadyat-energetichniy-menedzhment-u-byudzhetnikh-ustanovakh

В Україні запровадять енергетичний менеджмент у бюджетних установах

 • 12655 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. В українських бюджетних установах необхідно запровадити енергетичний менеджмент і відповідна постанова найближчим часом буде прийнята на засіданні уряду. Про це голова Держенергоефективності Сергій Савчук заявив під час публічного звіту "Енергоефективність та відновлювана енергетика в Україні: результати 2016 року та плани на 2017 рік", передає кореспондент УНН.

За словами С.Савчука, лише оптимізуючи енергетичні потоки на місцях можна економити 15-30% споживання енергетичних ресурсів.

"Відповідна постанова (про запровадження енергетичного менеджменту - ред.) постанова, ухвалена урядовим комітетом, на Кабміні цього тижня, я впевнений, буде підтримана. Далі ми підписуємо меморандуми з усіма органами місцевого самоврядування і допомагаємо їм запроваджувати цей енергетичний менеджмент", - розповів він.

Нагадаємо, в Україні збільшується кількість домогосподарств, які купують сонячні панелі для отримання альтернативної енергії і наразі щоквартально спостерігається ріст на 40-45% таких домогосподарств.

Як повідомляв УНН, відновлювана енергія стала дешевшою або зрівнялася з ціною з викопними енергоносіями в більш ніж у 30 країнах світу.

Українські Національні Новини

Політика