ukenru
v-ukrayini-zadiyachno-97-rosiyskoyi-armiyi-volles

В Україні задіяно 97% російської армії - Воллес

 • 581278 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що зараз, за оцінками, 97% російської армії задіяно в Україні. Про це він сказав BBC Radio 4, пише УНН.

Цитата

"За нашими оцінками, 97% російської армії, вся російська армія перебуває в Україні", - сказав Воллес.

"Якщо 97% російської армії зараз зосереджено в Україні, з дуже і дуже високим коефіцієнтом виснаження, потенційно їхня боєздатність знижена на 40%, а майже дві третини їх танків знищені або розбиті, це має прямий вплив на безпеку Європи", - додав він.

Деталі

Також Воллес заявив, що допомога Україні допомагає власній безпеці країни вдома і що потрібно враховувати стійкість України у довгостроковій перспективі.

Так, Воллеса запитали про прохання України надати винищувачі. У своїй відповіді він вказав, що міжнародне співтовариство надало Україні тисячі ракет класу "земля-повітря", безпілотників та ракет більшої дальності. За його словами, ці системи озброєння мають "однакові ефекти".

"Зараз питання у тому, як ми можемо допомогти Україні допомогти самій собі і зібрати достатньо, щоб зробити просування росії також неможливим", - сказав він.

Воллес вказав про довгострокову стійкість України та сказав, що якби уряд подарував винищувачі, йому також довелося б надати близько 200 військовослужбовців Королівських ВПС.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський нещодавно здійснив візит до Лондона, і заявив, що поїздка була дуже результативною Зокрема, є домовленості, які сторони залишили поза лаштунками.

Українські Національні Новини

Новини Світу